HANGARWONING

Villa, Project Team: René van Zuuk, Kersten Scheller, Dirk de Groot, Design: 2013, Floor Area: 135 m², Volume: 440 m³

In een tijd waar budgetten krap zijn moet een architect slimme manieren bedenken om een bijzonder project te kunnen realiseren. De Hangarwoning zoekt de grens op tussen het betaalbare en het bijzondere door een unieke vrijstaande villa te realiseren binnen een beperkt budget.

Het hoofdelement in de Hangarwoning is het parabolisch dak. Het geeft de woning zijn luxe uitstraling maar is bovendien een slimme oplossing om dure gevels uit te bezuinigen. De begane grond geeft ruimte aan 3 slaapkamers en een badkamer en is door de smalle ramen meer gericht op de privacy van de bewoner. De woonkamer, keuken en eetkamer zijn gesitueerd op de eerste verdieping. Het gebogen dak geeft de sfeer van een loftwoning en verruimt het interieur. Bovendien biedt de raampartij een spectaculair panorama over de omgeving.

Door de eenvoudige constructie en het slim toepassen van materiaalgebruik en detaillering is het mogelijk om bijzondere en betaalbare architectuur te maken. Het staal in combinatie met glas en hout geeft de villa een moderne en luxe uitstraling.