OVERIGE

OPENINGSEXPOSITIE HOUSE OF ARTS

House of Arts, het nieuwe museum in het Kaf opende in januari 2017 haar deuren. Rene van Zuuk exposeerde niet eerder vertoond werk over schuimsnijden waaronder 7 maquettes.  De expositie was te zien van 27 januari 2017 tot 2 juli 2017.

DE WULP, Ommen

De Wulp is een sculpturale fontein oorspronkelijk ontworpen voor een specifieke locatie in Lemelerveld, een stad in het oosten van Nederland. Het kanaal ter plekke werd overkluisd door een betonnen plaat van 15 meter breed. Het plein dat zo ontstond wordt doorsneden door een weg. De opdracht omvatte een ontwerp van een fontein die beide delen van het plein zou herenigen.

LIBELLE, Emmen

Aan de Hondsrugweg, tegenover het gemeentehuis te Emmen is een ontwerp gemaakt voor een glasvezelstation. De PTT en CAI hadden een glasvezelstation nodig terwijl de gemeente geen ordinair transformatorhuis wilde hebben op deze gevoelige locatie.

TENTOONSTELLING ARCAM, Amsterdam

In 2002 werden we gevraagd om ons werk te exposeren in het Architectuurcentrum Amsterdam (ARCAM). Deze tentoonstelling werd later verplaatst naar de Technische Universiteit Eindhoven voor het project: Kunst op Kamers in De Rijp. Het doel was om een tentoonstelling te maken die past in een kleine kamer en visueel één compositie is. Hierdoor is alles geconcentreerd in één compact object (3m x 3m x 2.25m). Dit object bestaat uit open en gesloten dozen met gelijke doorsnedes maar die variëren in de diepte.

TENTOONSTELLING CASLa, Almere

De jubilieumexpositie inCASLa werd gehouden ter ere aan het 20 jarig bestaan van het architectenbureau René van Zuuk. De tentoonstelling laat op 18 sokkels de stedenbouwkundige en architectonische maquettes zien van projecten die René van Zuuk de afgelopen twee decennia heeft ontworpen en gebouwd. Het bureau werkt sinds 1992 aan zeer uiteenlopende opdrachten. Naast de maquettes worden ook lichtbakken getoond met thema’s die Rene van Zuuk hanteert, zoals de context van het ontwerp, het ruimtelijk spel, de patronen en de kenmerkende detaillering. Bij de tentoonstelling verscheen een jubileumboek, René van Zuuk Architecture, 1992 – 2012. De tentoonstelling is daarna in verschillende architectuurcentra te bezichtigen geweest.