MUSEA

ARCAM, Amsterdam

Het Architectuur Centrum AMsterdam ( ARCAM ) had een aanzienlijk grotere accommodatie nodig. Een prachtige locatie nabij het Oosterdak werd toegewezen voor dit architectuur instituut. Op de locatie was een klein paviljoen van Renzo Piano gebouwd als een uitkijkplatform voor zijn New Metropolis. De opdracht was om zo veel mogelijk het oude paviljoen te integreren in het nieuw ontwerp. Integratie van Renzo Piano's ontwerp was niet de enige restrictie van het project. Vanwege de gevoelige locatie werd de envelop van het gebouw beperkt tot een trapeziumvormig volume verdeeld over drie verdiepingen.

DE VERBEELDING, Zeewolde

De kunstbaan Zeewolde is een zeven kilometer lange route die langs een openluchtexpositie van hoogwaardige beeldende kunst leidt. Het beeldenpark mondt uit in een plas die ruimtelijk begrensd wordt door groene hellingen. In de plas ligt het kunstpaviljoen 'De Verbeelding'.

OBSERVATORIUM, Solingen, Duitsland

De plaatselijke sterrenwacht van de, in het Ruhrgebied gelegen, stad Solingen heeft in samenwerking met het regionaal toeristisch bureau een besloten prijsvraag uitgeschreven voor de herontwikkeling van een oude bolvormige gashouder. De gashouder is met zijn sterk industrieel karakter een historisch waardevol object. Tijdens de herontwikkeling zal dit karakter ten voordele gebruikt dienen te worden zodat het nieuwe Galileum opgenomen kan worden in de bestaande regionale structuur van waardevolle industriële gebouwen.

NATIONAAL HISTORISCH MUSEUM, Almere

De Nederlandse overheid wil graag een nieuw museum dat de Nederlandse geschiedenis beschrijft. Verschillende steden hebben interesse getoond in dit project, waaronder Den Haag, Amsterdam en Almere. Dit voorstel is een ontwerp propositie in opdracht van de stad Almere. 

STIFTUNG FLUCHT, VERTREIBUNG, VERSÖHNUNG, Berlijn, Duitsland

Het ontwerp voor het museum Flucht, Vertreibung, Versöhnung was een besloten prijsvraag uit 2011. Het museum zal een permanente tentoonstelling herbergen die de verdrijvingen en de gebeurtenissen in beeld zal brengen van het Duitse volk rondom de gebieden die Duitsland moest afstaan na de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De permanente tentoonstelling zal samen met een lezingenzaal en een informatie- en documentatiecentrum ondergebracht worden in het Deutschlandhaus in Berlijn.

CBK, Alphen Aan de Rijn

Het CBK in Alphen aan de Rijn is gelegen naast de kerk. De problematiek aan de opgave was om een combinatie te maken tussen de functionele eisen van het CBK en de winkels er onder en de kerk.