FOAM

FOAM CUTTING METHOD EXPLAINED

SPINNING TOWER

De Spinning Tower is een exclusieve woontoren van tien verdiepingen, gemaakt van EPS. De vorm bestaat uit vijf segmenten die rond een kern draaien. Elk appartement draait relatief ten opzichte van het onderliggende appartement. Hierdoor liggen de balkons niet boven elkaar, maar verspringen ze aan de gevel.

RE-SETTLE

Uitgangspunt van de inzending Re-Settle is om met minimale middelen, een dorpsomgeving te scheppen waarin de asielzoekers zowel individueel kunnen wonen als zich geborgen voelen. De wooneenheden bestaan uit vrijstaande, semi-geschakelde en geschakelde units en kunnen naar behoefte gekoppeld worden. De units zijn een soort hotelkamers voorzien van een entresol met bed, kastruimte, een tafel met stoelen, een toilet, een wastafel en een douche.

Foam cutting Re-Settle

RE-SETTLE STUDIO

Om het probleem van de privacy en het daglicht te omzeilen hebben wij een gesloten huisje ontworpen. Grote daklichten voorzien het het huisje van daglicht. Terwijl de glazen deuren toch het nodige uitzicht bieden. De badkamer en het toilet zijn opgenomen in een meubel waarop ook geslapen wordt. Daarnaast is er gekozen voor een cluster van drie permanente huizen waardoor de kwaliteit van het ontwerp maximaal benut kan worden en voor iedereen z'n eigen privé buitenwereld heeft.

GRAVITY, Eindhoven

De invulling voor de hoek Edisonplein / 2e franklinstraat bestaat uit een stapeling an een sokkel met een opbouw van twee verdiepingen hoog. In de sokkel wordt het electriciteitshuisje ondergebracht alsook de entree en een bergruimte voor het appartement. Deze is geschikt als atelier of ruimte voor buurtactiviteiten, met een groot venster aan de straatzijde en een ingang aan de achterzijde. De opbouw herbergt een appartement en bestaat uit een vrije vorm gemaakt van EPS.

WAR IN HEAVEN, London

"Then war broke out in heaven. Michael and his angels fought against the dragon, and the dragon and his angels fought back. But he was not strong enough, and they lost their place in heaven.  The great dragon was hurled down—that ancient serpent called the devil, or Satan, who leads the whole world astray. He was hurled to the earth, and his angels with him."  Revelation 12.7

Foam cutting London

TIP OF THE ICEBERG, New York

In de zomer van 2013 heeft burgemeester Bloomberg van New York een wetsvoorstel ingediend om styreen schuim te verbieden als verpakkingsmateriaal voor de voedingsmiddelenindustrie. In het kader van dit proces stellen wij voor om het paviljoen van gerecyclede ExtendedPolyStyreen (EPS300) te maken. Het ontwerp is een monument in de vorm van een ijsberg dat het topje van de berg styreen afval symboliseert.

Foam cutting New York

FRAEYLEMABROG, Slochteren

Dit experimentele en visueel prikkelend bouwsel springt in het oog door zowel haar vorm als het materiaalgebruik. De rode koperkleur is niet alleen een knipoog naar de geschiedenis van de Fraeylemaborg maar geeft de folly een excentriek uiterlijk. 's Zomers zal de folly schitteren in het zonlicht, deels gefilterd door het groen aan de bomen. In het najaar als de bladeren vallen zal de folly in haar volle omvang te zien zijn en harmoniëren met de omringende kleurennuances van de herfst.

Foam cutting Fraeylemaborg

WEERWATER-KAPEL, Almere

De architectuur en stedenbouw van het stadscentrum zijn van een zeer hoge kwaliteit echter de relatie met het Weerwater is moeizaam. Recent is die relatie iets verbeterd door het toevoegen van een pier, een plek waar je dicht bij het water kan komen. Om het gebruik van de pier te vergroten stellen wij voor om de pier iets te verlengen en te beeindigen met een multiculturele kapel. Een functie die in elke volwaardige stad voorhanden is maar die in het centrum van Almere nog ontbreekt. Een plaats dicht bij het stadhuis waar de Almeerder kan trouwen maar ook een plaats dicht bij het ziekenhuis waar men kan rouwen.